fredag 26. februar 2010

Tur, storfamilien og Balder´s ukjente bror - snegler seg av gårdet`

bildene er klikkbare

Yohoo...full fart igjen -  endelig kommet et lite stykke slik og det er lov å være glad og fri. Gleden og friheten var det ingenting å si på :-)

-Og der sprang de!! De sprang ikke så langt da....må jo vente på "mamma`ne"
I dag tok vi turen, atter en gang, til Zugo & co. Det er så fine turterreng der de bor.  
Det er masse sne enda - og tjukkasen min har godt av å base i sneen (han er ikke tjukk, det er bare det bare noen som sier....for han er så fin ;-)) 
Zugo`søta, like hærlig som alltid. Topp i hodet, fin å se på og ikke minst sjarmerende.
Litt vill i blikket blir vi vel alle noen ganger, men det får da være måte på..hehe


På tur tilbake fant Zugo en liten pinne som hun ville bære med seg
Balder fattet fort interesse og ville gjerne ta del i den pinnen.. Zugo ville vel egentelig ha den for seg selv, men det gikk ikke. Han snek seg inn på henne og lirket til seg en ende


Han fikk som han ville, rampen!! Pinnen brakk i to og Zugo ville jo selvfølgelig ha den delen som var opptatt, men det ble ikke aktuelt. Balder gikk og terget henne litt før det ble på tide å oppføre seg. De var i bånd og da er det ikke greit å "danse".  Zugo fikk beskjed om å gå pent og Balder gikk som en konge med pinnen i munnen; "æ vant"!!

Da turen var over ble vi invitert på kaffe og banankake. Takker ikke nei til det vettu`. Banankaka måtte lages og etter den var satt i ovnen var det på tide at Mr. Kåre Knirk fikk se resten av familien (de som var hjemme, søstra og hunden til søstra var borte) Men dette er en storfamilie, jeg har faktiskt ikke tall på hvor mange det er som bor der.


           

Dette er en av 3 rotter, nyskjerrig liten skapning. Jeg tok bildet av den andre også, men det ble ikke bra. Ble ikke så bra disse heller da buret tar for mye fokus.


             
Ingen fullverdig familie uten en liten hamster

Her er den eldste rotta, ei gammel og kjærlig frøken
Hun finnes ikke redd for hunder og Balder er veldig nyskjerrig


Det nederste bildet ble tatt etter at hun hadde "gått...ikke bitt, men labbet litt..som i gå!! " på tesetippen til Balder. Han syntes sikkert hun hadde lange og spisse klør for etter det holdt han seg litt unna


Katta så vi bare så vidt snurten av og kanien ville ikke komme ut av huset sitt. Katta kjenner ikke Balder så hun holdt seg litt unna. Baltus var litt skeptisk til henne til å begynne med...han er egentelig ikke redd katter, men hun sa "hold deg unna" et par ganger - og det gjorde han tilgangs. Da skulle sitte i fanget mitt -og sladret til Inger om at det var et farlig dyr i huset. Etterhvert så dukket katta opp og Balder brydde seg ikke i det hele tatt. De hadde nok blitt gode kompiser om de hadde møtt hverandre oftere.

Sist, men ikke minst;

Hva byr du meg? Det er første gangen jeg har sett ei snegle i øynene..  
Det er ikke ofte de er ute med hele seg, men matmor hadde gitt de litt godis som lå og go`gjorde seg mens vi spiste banankake. Dæller`n, så kule de er!! Ble helt gira jeg....og frustrert for at det var vanskelig å ta bilder


sjekk utstykket til han bak, fenomenalt!! 


Dette er snegleegg (bildet over). Snart kommer det masse små sneglebabyer, tihi. Kanskje jeg må få med meg klekking av snegler da jeg ikke fikk meg med klekkingen av skildpadde-egg.  Jeg har trakset på ei strand i Mexico ei hel natt (det var ei "klekkestrand") for å se små`skildpaddenes ferd til havet, men vi så/fant ingen, sukk..det var litt nedtur. Men kanskje like greit, jeg hadde ikke klart å sett på en som sprang feil veien - ville nok snudd den stakkar`n i riktig retning.


Men som sagt, det er ikke lett å ta bilder av livet i et akvarium. For det første så er det som regel ikke så bra (foto)-lys i selve akvariet, for det andre så må man ta bildet gjennom glass og for det tredje så bor de i vann... 


Det ble tatt veldig mange bilder, og de fleste ble bare rævva. 


Inger fant frem hodelykta for å lyse opp litt ekstra, det hjalp litt. Men det var gjenskinn i glasset både av "verden utenfor", lykta til Inger og blitzen til Kåre.



Men jeg synes absolutt vi fanget noe bra. Da jeg kom hjem og redigerte bildene så dukket det opp "mange fisker i havet" - og noen snegler.. 


Alt i alt så er jeg veldig fornøyd (det er ikke ofte) Jeg tror kanskje han på bildet ovenfor ikke er like fornøyd... sjekk det utrykket!! HAHA.... jeg ler høyt "er det virkelig mulig å være så grinete"?


Denne kompisen er ikke noe bedre, fantaktiskt utrykk!!! Han ligner pinadø på Balder!!!...nei og nei, jeg må bare le - hadde han hatt ører så kunne man faktiskt ta feil av han og Balder.  Ja, uff`og`læll ...hehehe. Genialt!!

Jeg ler meg ferdig for denne gang..oi, jeg ler enda - uff da! Den fisken ligner veldig på Balder, snålt!!

Vel, jeg må vel le meg ferdig etterhvert. Det går fint så lenge jeg ikke ser på bildene. Men Balder og Tore Torsk (han har fått navn) MÅ være i slekt...

Ha en flott fredags kveld og ei fin helg :-)
(jeg ler enda, rare greier)

søndag 21. februar 2010

Lenge leve galskapen - 15 minus og kvelds`fjelltur


Det er Trondheim by som lyser i det fjerne

I dag, søndag hadde jeg tenkt at kompisen min Balder, og jeg skulle ta det litt med ro. Spiste litt forsinket "feit-tirsdagsmiddag" til bestemor og bestefar og da jeg hadde fått svelget den siste biten og prøvde å puste normalt igjen etter litt for mye mat, tikket det inn ei melding på telefonen. Det var Jørgen som lurte på å jeg ble med på Geitfjellet for å ta bilder - uten noe annet fornuftig å gjøre valgte jeg og bli med....dog, litt motvillig. Den største motviljen var at jeg kankje måtte gå på fjellet uten hund. Jeg sier sjelden nei til en fjelltur, men det var kaldt... jeg prøvde å si det til han, men jeg tror ikke han skjønte det (men han fikk da kjenne det på kroppen). Jeg veide for og imot om jeg skulle ta med Balder.. han er ikke så glad i kulde, men er veldig glad i å gå tur. Jeg bestemte med for å ta han med.. på med ullsokker (mine, med teip rundt), fleesehals som han har rundt halsen og som jeg kan dra over hodet og ørene hvis nødvendig (mitt det også) - og dekken. Ble det for ille så kunne vi jo bare snu og dra hjem.
Vær obs...når du er ute og går - mulig du tror det, men du er ikke alene...aldri

Balder hadde det toppers, det var kveld og ingen andre var ufornuftige, så da opphevet jeg båndtvangen. Han holdt seg i varmen og var glad og fornøyd der ham løp bananas og- eller bare viste vei
Når det kommer til vei, så var ikke den vanlige stien til Geitfjellet gått opp så vi tenkte å prøve en annen rute. Jada, skal si vi fikk brukt oss. Det var ikke måte på hvordan vi måtte balanserer på den smale stien, jeg tror det var en eller kanskje to som hadde gått der før. dype spor som hadde frosset fast.. kom du i ubalanse og tråkket utenom så tåkket du igjennom sneen så langt du kunne tråkke - stoppet heldigvis av naturlige årsaker, da det andre benet var på fast grunn. Godt å ha en hjelpende hånd når man mer eller mindre står "stuck" i sneen. Jeg lo mye av Jørgen da jeg gikk bak han... plutselig så var han borte - da var det bare å senke blikket litt og der var han, en meter kortere. Det sjedde med meg mange ganger også, men det var ikke like moro...rart

Vi valgte å snu før vi kom til Geitfjellet. Normalt tar turen ca 2 timer, men da vi var litt ute av kurs så snudde vi og tok bilder ved lavvollen i stedet. På langt nær like bra utsikt, men fornuften tok overhånd... heldigvis - fornuften min tar sjelden overhånd. Vi tok frem kamera og stativ, kan ikke bruke auto når det er så mørkt. Stativ er nødvendig da lukkertiden er en liten evighet. Jeg er ikke så veldig fornøyd med resultatet, men vi hadde da uansett en fin tur. Etter å ha vært der ei stund så begynte både Jørgen, Balder og jeg å bli kald. Jeg skulle drikke litt vann av ei flaske jeg hadde med meg og det hadde pinadø meg frosset. Turen tok ca 2 timer, tur/retur parkeringsplass..- akkurat som planlagt.

Hva kan dette være?

haha, håret og dama er jo like forvirra. Etter jeg kom vi kom til bilene spurte jeg om Jørgen ville ta bildet av håret mitt som hadde rimet - jeg hadde ingen intensjoner om å være med bildet, men da jeg så dette kunne jeg ikke dy meg. Haha, jeg trodde ikke jeg var sjeløyd (eller sjeløyd i det hele tatt) - ser jo helt latterlig ut, artig :-) Den "pelsen" er ikke kragen på jakka mi, det er håret.




Til kvelds blir det salat med cottage chesse. Det er både sunt og godt. Jeg spiste salat i går også og må lage av det som er igjen før det blir slapt - det er kun friske grønnsaker som gjelder. -Og Balder? Han ligger under teppet og snorker :-)


Ønsker alle ei flott uke - Klem fra Balder og Heidi

lørdag 20. februar 2010

Byvandring

Klokka 9.30 tikket det inn en melding på telefonen fra Anne som lurte på om vi ville bli med på tur. Den første tanken som slo meg var; "nei". Når det skal sies sa hadde jeg faktisk ikke stått opp enda og det fristet ikke så veldig mye å krype ut av den varme gåsedundyna. Men etter å ha summet meg et par minutter og skrudd hjernen til et fornuftig modus tok jeg mot til meg og sto opp.  
Jeg ringe henne og sa at vi ble gjerne med på tur, hehe. Det var 10 kalde ut og sur vind, men ut må vi uansett. Jeg har ikke truffet Anne, og bikkja hennes, Robbie på nesten 2 år. Ene og alene for at vi er like sløve på å ta kontakt begge to, men vi har pratet litt sammen på telefon i det siste. 
Robbie er en eventyrblanding uten like og veldig søt :-) Vi ble enige om å ta en bytur. Jeg pakket dekkenet til Balder i sekken for jeg tenkte kanskje at han ikke trengte det, men det tok ikke langt tid før det måtte på.
Det var en fin tur, kjøpte kaffe på Bakklandet - Takk for kaffen, Anne.
Etter det beveget vi oss inn i byen og så på folkelivet. Det var ikke så mye liv til å være en lørdags formiddag... folk er vel fornuftige og holder seg hjemme i kulda - Men ikke vi :-)




Drøye 2 timer senere var vi hjemme igjen. Balder var ikke kald på kroppen, men kulda hadde nok krøpet inn i sjela på han for han lå og frøys på sofaen... da er ikke mor sen om å pakke på han et pledd. Nå er det bare snuten som stikker frem og det kommer noen gode gryntetyder fra under et grønt fleesteppe.



Kunne ikke dy meg... måtte selvfølgelig ta bildet - og etter jeg hadde overført bildet så kom det en ladd også. 
Nå er han nesten helt borte under der... kun labben som stikker frem. Men nå gidder jeg ikke knipse flere bilder - det er da strengt tatt ikke så interessant.
Ønsker alle ei fantastisk fin helg

torsdag 18. februar 2010

Kong` "kald" er tilbake

Det var minus 10 grader da vi sto opp i dag, men etter noen kopper kaffe og Adresseavisa så var graderstokken opp i hærlige -4 og vinterblå himmel.
Da var det ikke annet å gjøre enn å hive seg i bilen og finne fred og ro i marka. Balder blir, som nevnt tidliger, superglad vi drar til fjells eller skogs. Vi er til skogs minst 3 ganger i uka- og i det siste så har vi vært der nesten hver dag (ikke samme plassen)...men like glad.
Jeg tror kulda kom litt brått dråpene.. frøys fast idet de skulle slippe taket
Hva er vel bedre enn en "rullings". Det er ikke måte på gnikking i sneen, men han har mye hår som skal bort (det ser jeg under sokkene mine) - uansett røytetid eller ikke så digger han å gni seg i gresset eller sneen. Mange tror ikke at det er så ille med en korthåret hund som røyter, men det er mye værre enn en langhåra. De korte håra setter seg fast overalt og er overalt... får de ikke opp fra gulvet med støvsugeren , nei da! Må vaske!!
Hår fra hunder med lengre pelser hopper rett i støvsugerhullet. Og har man ikke støvsugd på noen dager så har de samlet seg i dotter. La oss si at Balder har mistet 2000 hår, da er det 2000 single hår som fjernes. Mens de som har hunder med lengre pels må kanskje bare fjerne 300, for de har samlet seg sammen i dotter!! 

Da vi dro hjem kjørte vi innom bestemor, bestefar og Viktor. Medbragt; 3 berlinerboller og tulipaner (litt forsinket morsdagsgave - gratulere med vel overstått, morsan). Det første Balder gjør når han kommer inn er å sjekke om det er fyrt opp i ovnen. Hvis det brenner der så ser vi ikke noe til han. Da bildet over ble tatt så hadde både farsan og jeg flyttet på han. Viktor er mer fornuftig, han ligger ei stund og flytter seg når det blir for varmt.Til å begynne med lå Balder med hodet nesten mellom vedkubbene og og ovnen... kan nesten høre at det koker. Heldigvis så liker han å ligge på noe, da det er bare å dra madrassen så blir hunden med. Synes han det er for langt unna så står han og varmer seg, men blir fort lei og legger seg på madrassen eller dyna :-). Jeg mener egenetlig de kan/må regulere dette selv, men jeg greier ikke og ikke bryte inn. Glemmer jeg han og han ligger for lenge, er han "dritings" når han reiser seg, hele gutten svaier. Da mener jeg han ikke skjønner sitt eget beste. Hva gjør dere? 


Kos dere i kveld - Klem Heidi og Balder

tirsdag 16. februar 2010

Takk for turen jenter


I dag dro vi opp til Inger og Zugo for gå en tur.  Zugo er kennelsøstra til Balder, ei hærlig GD frøken på 2 år.


Plutselig så hadde vi bare en hund... den gule manglet :-) Han hadde nok satt fast nesa i en go`lukt. 
Så snart vi var ute av synet så kom han styrtende i full fart. Er ikke så tøff i trynet, vil gjerne være sammen med flokken.


Det var tøffe forhold i marka. Vi gikk langs skisporet et stykke, men valgt å "hoppe" av så hundene kunne få springe litt løs. 


Kjenner det nok i kroppen de også.. det er ikke lett når man har snø, enkelte steder, til oppunder buken. Men både folk og dyr har bare godt av å få brukt seg litt. Håper bare at Balder ikke slo opp strekken, han har vært ganske fin i det siste


Nei da, gutten min tåler det han vettu :-)


Både hunder og mennesker koste seg i dag. Det var ca -2 grader og perfekt føret... Det at vi gikk i værste snøen var jo vår egen feil


To flotte GD`er... Zugo er jo bare så søøøt


Etter turen ble vi invitert inn på kaffe og griseøret, det takket vi selvsagt ikke nei til. Balder fant hundesofaen og Zugo krøllet seg sammen i go`stolen. En GD kan godt bli liten :-) 


Håper det ikke blir lenge til neste gang :-) 

Nå skal jeg se om det er noe liv i slaktet mitt. Han har ligget rett ut siden vi kom hjem. Det er ikke noe stress.. han kan bare sove!

Ønsker alle en fin kveld.
Klem fra Balder og Heidi
Related Posts with Thumbnails