fredag 18. februar 2011

 I løpet av en fantastisk lat formiddag bestemte jeg meg for å bake noe jeg kan ta med til min mor i kveld. Hun skal feire bursdag og siden hun ikke fyller år før 24. februar har jeg ikke kjøpt gave enda (det er fordi jeg ikke har en anelse om hva jeg skal kjøpe til henne). Jeg trasket opp rett før halv 9, kokte kaffe og koste meg med dagens avis... ingen Balder å se. Jeg hadde det ikke travelt på noe vis så jeg lot han bare ligge. Tiden gikk og da jeg hadde drukket 3 kopper kaffe, lest alle aviser, både papirutgaven og de på nettet, surfet litt og så begynte jeg å kjede meg... Balder var fremdeles ikke å se.

Vi gikk en fantastisk deilig tur med Fabian & co i går og det kan nok være han har litt hangover, men Balder som er godt vant til slike turer pleier ikke å bli slått ut. Han vil som regel ut innen rimelig tid etter jeg har stått opp, men tydligvis ikke i dag. Jeg måtte inn å sjekke om han virket i dårlig form, men han gryntet bare fornøyd og strekte seg da jeg snakket til han  så han fikk ligge.


Takk for en flott tur Margarethe og Fabian. Vi hadde tenkt å ta en go`runde i formiddag også, men i all kjedsomhet hadde jeg lagt andre planer og når Balder er sååå daff så kan vi godt ta litt rolig. Jeg sa fra til Margarethe at jeg skulle bake og ble ikke med på tur. Hun synes det var helt greit da Fabian også hadde hangover :) 




Min elskede lille sønn kom ikke tuslende før 12.30!!!? Da gikk han innom meg for å si hei og la seg i sofaen.


 Da hadde jeg kjedet meg lenge nok, knipset litt bilder av blomster og planter som jeg fant i leiligheten og funnet ut hva jeg skulle lage til mor.
Jeg orket ikke lage noe marengsgreier, selv om det er kjempegodt, og ostekake var vel litt for seint da den bør stå ei stund, det samme gjelder fromagekaker....men jeg er dritgod på å lage ostekake :) Jeg har også laget marengskake en gang og den ble helt fantastisk god. For å si det slik så er det ikke ofte jeg baker/lager kake....jeg er ikke noen kakemons.


Det ble ikke til at jeg bakte/lage kake, jeg endte opp med å lage Trøffel med peanøtter!!





En eventyrlig blanding av både søtt og salt. Farlig god !
Ingredienser 
1 dl kremfløte
50 g smør
300 g mørk sjokolade eller 200 g mørk + 100 g melkesjokolade
1 dl kesella ost, kan bruke kesam
1 ½ dl SALTE peanøtter
Slik gjør du
Kok opp fløten og smøret. Ta kjelen bort fra varmen. Brekk sjokoladen i biter, rør den ned i fløten og la den smelte. Rør i Kesella og halvparten av nøttene.
Hell røren i en langpanne, 10x15 cm, som er kledd med bakepapir, og strø over resten av nøttene. La det stivne i kjøleskapet. Skjær trøffelen i biter. ca 20 biter

Tips:
God trøffel krever god sjokolade med høyt kakaoinnhold, minst 50%. Mer barnevennlig blir trøffelen dersom du blander med melkesjokolade.
For å unngå kliss, oppbevar trøffelene kjølig eller i fryser mellom godtekickene.


 Om det blir godt gjenstår å se, i skrivende stund står den i kjøleskapet og rekker forhåpentligvis å stivne før jeg legger ferden mot bursdagsfeiring. For å være helt ærlig så tror jeg kanskje det kan bli litt kvalmt. Og hva er det med langpanne på 10x15 cm?? Finnes det?? Langpanne er jo den store panna, men den er jo vilt mye større enn 10x15... jeg vurderte frem og tilbake og brukte ei kakeform. Jeg hater når det ikke ligger ved bilder i oppskriften, det burde iallefall ligge et bildet av det ferdige resutlatet. Jeg skal nok gi beskjed om det ble en suksess eller fiasko!!



 Min kjære far ringte akkurat og lurte på om jeg trengte barn`pi i kveld. "egentelig nei" -Balder er som regel med på bursdagene til min mor, men jeg skjønte hva som lå i bak denne hyggelig henvendelsen :) Klok av skade rømmer han huset når det kommer en skokk med damer, jeg kan ikke si annet enn at jeg skjønner han godt.  Og når det er sagt så tror jeg Balder synes det er godt å være hjemme med bestefar istedet for å være på fest med en haug kjærringer. Han lider ingen nød, absolutt ikke, men hvis han kunne fått velge så hadde han nok valgt å ligge i sofaen med bestefar. Så enden på visa er at pappa kommer hjem til meg og er barn`pi :) Jeg skal legge frem fjerkontrollen og finne ei god flaske vin og noe godis så kan han gjøre som han vil, men om han blir sulten så får han finne frem på egen hånd.

 Skulle han få lyst på noe annet enn den vinen jeg har satt (skal sette) frem så får han bare forskyne seg. Man går seg ikke vill i barskspet mitt, men om noe skulle friste så er det bare å ta for seg. Skulle han mot for modning...kjære pappa...få lyst til å rydde og vaske så bare bit det i deg!! Her er det skinnende rent og pent!! Skulle du, kjære pappa, få lyst til å klippe klørne til Balder - så skal du bare drite i det..jeg klipte de i går, og jeg skal klippe de iløpet av helga også!! Skulle du, kjære pappa, få lyst til å sette opp en eller to lettvegger så kan du bare glemme det! Det gjøre jeg best på egen hånd!!
Hvis du velger å overse mine formaninger så er grønnsåpa i skapet under vasken, klosaksa ligger på benken under krydderhylla og lettveggene (2 stk) , med skyvdør... skulle jeg gjerne hatt i gangen og på kjøkkenet- mot badet og soverommet. Nei, det må du ikke finne på.

Blir jeg sittende her å skrive mye lengre så blir nok lista: "ikke gjøre ting" veldig lang.
Jeg tor jeg bør hoppe i dusjen og finne ut, mens jeg dusjer, hva jeg skal ha på meg. Det er ikke så stivt, men jeg bør nok droppe joggebuksa...dessverre!

Vinen jeg skal sette frem til papsen er Coto De Imaz, han far er en liten vinkjenner og jeg tror kanskje ikke han har smakt den. Jeg synes den er veldig god...koster vel ca 150,- kr., passe pris hvis man skal kose seg med et glass og er litt grådig.



God helg folkens! Nå skal det dusjes og fikses....sukk`



Trøffelen er ikke hard enda, jeg må gå om en time....kanskje det ikke blir en suksess! Tiden vil vise, nå hopper jeg i dusjen!!!








fredag 11. februar 2011

Vi fant igjen vinteren...


Ja, her blogges det i vill fart og hver eneste dag!!!?? Ikke akkurat, men du må gjerne bli med på bilderaset fra turen med Inger og Zugo i dag.  (må bare tilstå at "i dag" var mandag)


 Inger var ferdig i rett tid på jobb og jeg hadde fri. Jeg må nyte fridagene godt nå for snart er det full fart igjen på jobbfronten. Men det vil iallefall si at vi fikk tatt en skikkelig tur i marka mens det ennå var lyst. Det er luksus å gå tur i dagslys. Jeg er god venn med hodelykta mi og en opplyst Balder (ikke opplyst som i; "veldig smart", men opplyst i form av lys), men jeg må nok innrømme at dagslys ligger mitt hjerte litt nærmere. Det store spørsmålet da var: "hvor skal vi gå?" Vi går mye i marka, både sammen og hver for oss, men de fleste stedene er enten fryktelig glatte, ufremkommelige eller fulle av skiløpere.

 Vi ble enige om å kjøre opp til Tømmerdalen og sjekke forholdene der. Det er kjempefint om sommeren, men vi var litt uerfarne på vinterforholdene. Første utfordring var om vi kom oss dit med min lille blå, jeg har kjørt der før på vinteren (jeg visste hvorfan veien kunne være) og det har ikke alltid vært like bra, men lille blå tok oss dit uten problem. Parkeringsplassen derimot hadde ingen tatt vare på, men vi kranglet oss over snø og is og håpet på at vi kunne krangle oss ut når vi skulle returnere til sivilisasjonen. Vi steg ut av bilen og tråkket rett inn i et vakkert vinterlandskap. Det var vinter, det var masse snø, det var ikke glatt. Det var god og halvkram vintersnø....hehe, "vintersnø" - "sommersnø"...nei, det er dårlig med det her vi bor. Det er fryktelig dumt at man ikke kan slette alt det dumme man skriver :) Ialllefall, det lå an til en fabelaktig tur. Da vi begynte å gå så må det nok bare innrømmes at det tidvis var litt glatt under snøen, vintersnøen. Men ellers så var det perfekt... ja, utenom at det var mange oppoverbakker. Det er tungt å gå bakker i halvkram, litt is under, vintersnø. Men Inger og jeg er unge og spreke.."puste, puste, pese...må kyte skolissa...pese, puste puste, må stoppe å nyte naturen....pese, pese, pese og puste"

Tro det eller ei, det var mye mere oppoverbakker enn nedoverbakker.. selv om vi gikk samme veien frem og tilbake!! rare greier det der.. skulle ikke tro det var mulig - men det er det altså!!




























Nei da, Inger har ikke sovnet, ikke denne gangen. Hun sovner gjerne i lyngen og snorker en times tid, men hun sov ikke på denne turen. Hadde hun sovnet i dag ville jeg blitt litt bekymret - og sikkert ringt for å vekke henne når det begynte å bli mørkt. Men om jeg tenker meg om så er det faktisk ikke mobildekning der.....vel, da hadde hun nok bare vært der til hun våknet. Hadde hun sovnet og blitt liggende så hadde det blitt værst for meg... -kanskje ikke værst, men ille. kommer tilbake til det...

Vi var ved slutten av en bratt bakke....oppoverbakke (så klart, det var jo bare oppoverbakker), og begge hunden var ute av synet. De er litt lettere til beins enn oss og så har de dobbelt så mange, ergo; de kommer seg frem litt raskere enn oss to-beinte  (men de kan ikke skrelle appelsiner, åpne en hermetikkboks eller brette origamifigurer..., kommer nok litt til kort med sistnevnte jeg også, men jeg er en konge på å skrelle appelisner og som oftes så åpner jeg hermetikkbokser uten å skjære meg). Vi slengte oss ned, lange som vi er og ble liggende helt stille....

Her kommer Zugo i full fart, Balder kom også... etterhvert, men han ble sensurert av bloggen. Jeg har sett bildet og det er ikke noe ufint ved det.n. Det er ikke så nøye, var ikke så kult at jeg føler meg snytt. Livet og turen må gå videre.. 


Vi går langt om lenge, lengre enn langt... og etter en go`søk´ runde (pause for oss med kun to bein - velfortjent sådan) - Så jeg at litjgut`n hadde litt turbo i seg så jeg gira ga han opp et par hakk - litjpia bli gjerne med på leken...



Tuppa elsker at Baltus leker med henne, hun prøver titt og ofte... men det er sjelden hun får napp - vel det napper litt hver gang, men varigheten kan variere


I dag fikk jeg faktisk ta opp Mr. Kåre Knirk før de ga seg.... jeg knipset


...knipset


-Og knipset.... - vinner nok ingen pris for bildene, men moro for oss som var der og de som kan se det for seg :-)


Etter en "runde" med ei lita frøken og full frihet i skogen er det lov til å ta en "pust i bakken".

sjekk bakgrunnen - i alle dager???, hehe
Her er noen bilder av Balder som viser Zugo hva breakdance er:




Skal si gut`n kan å svinge seg


Zugo var ikke helt ferdig med å leke, men det var liten, eller ingen respons å spore til den utvalgte lekekompisen


Zugo: "kom igjen da Balder, bare litt"


Balder: "la mæ få kom forbi...uff, for ei slitsom berte"


Zugo: "Åååh, du er så kjedelig"


Balder: "ja, å du e plagsom!!"


Zugo: "Okei da, da får du en klem istedet"

 Som nevnt ovenfor så var jeg veldig glad for at Inger ikke sovnet denne gangen, og litt lengre ovenfor nevnte jeg at vi kranglet oss igjennom snø og is da vi skulle parkere min ille blå. Hvis Inger hadde ligget i snøen, vintersnøen, hadde jeg enten måtte gå tilbake og vekket henne eller både dytte og kjøre ut av parkeringsplassen. Jeg er himla glad hun ikke sovnet... Min kjære, gode vennine Inger jobbet som en heltinne og dyttet det hun var god for - og hun var god nok for vi fikk plassert beina...hjula.. på veien.

Det kom en skiløper som ble stående en stund å se på showet før han, etterhvert, spurte om vi trengte hjelp. "Hjelp? nei takk, dette greier vi" -Og ikke lenge etter rettet vi snutene mot sivilisajonen. Jeg så i speilet at skiløperen lo litt for seg selv da han staket seg av gårde igjen.

Nei da, vi er ingen jomfruer i nød - født bak ei låvedør. (men spør oss gjerne flere ganger, det kan hende vi trenger hjelp en gang. Tviler på det, men spør likevel)

Takk for turen; Inger, Zugo, Balder, dagslyset og guds frie natur. Gjentar det gjerne, veldig snart :)


Vel, hjemme.. etter litt hvile er det alltid godt med mat. På menyen stod det kotteletter, både til 2-bein og 4-beint. Mine lå og koste seg lenge i stekepanna, mens Balder sine ble servert rett fra fryseren.

Resten av kvelden ble tilbringt i sofaen...mmm...sofaen, deilige sofaen. Balder fryser ofte etter han har spist mat som er servert rett fra fryseren, og hønemor som jeg er så må jeg frem med pleddet.

To litt uvanlige raringer, i en helt vanlig sofa under helt vanlige pledd.


Ønsker alle ei fantasktis helg :-) 


Related Posts with Thumbnails