mandag 25. april 2011

Balder og hestene

Dette innlegget er ikke ferdig - og moro kun for spesielt interesserte

Lady og Balder slapper av (mor og sønn)

Mamma har alltid påstått at det må være litt ku i Balder, men det viser seg å være feil... det er hest i Balder - nå skjønner jeg hvorfor han står og sover noen ganger. 


Vi har vært på en fantastisk påskeferie på Rena, hos fantastiske Anette og hennes fantastiske dyr. Det kommer en påskeferieblogg senere.. nå er det Balder og hestene. 


Jeg innrømmer -og innser at dette inlegget er nok mest moro for meg, ja kanskje kun meg. Men jeg synes det var så utrolig moro. Jeg har lagt ut flere bilder enn det som strengt tatt er nødvendig (det gjør jeg ofte) og mange av bildene ser nesten helt like ut, iallfefall turbildene. Men som sagt; jeg synes det var ustyrtelig moro. Forhåpenteligvis så greier jeg å la være å skrive en avhandlig om Balder og hestene når påske-innlegget kommer ;) Greit alt man er ferdig med !!!


Noe av det første Balder gjorde da vi kom (etter vi hadde gått tur, slik at hunden fikk bli litt kjent) var å gå inn til hestene.  Det gjorde han helt uanfektet som om det var en selvfølge at de ville godta han. Jeg var litt på tuppa, men Anette sa at hestene var godt vant og ikke hadde noe problem at det kom tassende en fremmed liten skapning.


Den eneste gangen Balder ble litt skeptisk var når hestene var litt lengre unna og ute av "så langt øyet kan se" ... Baltusen hørte det var noe som rørte på, langt der bortenfor, og jogget i retning lyden og boffet. Like etter hørte jeg hestehover (ikke blomsten - har aldri hørt den hestehoven) som slo i bakken i galoppfart og noen sekunder senere så jeg Balder kom løpende med hestene etter seg. Da var han ikke høy i hatten, gut`n. Da jeg fortalte det til Anette sa hun at de bare ville leke - og etter hestene hadde stoppet var Balder i innhegningen igjen... så kjemperedd var han nok ikke, men litt skummelt var det - det så jeg på han da han kom løpende


 Vi fant fort ut at Lady og Bestas måtte være foreldrene til Balder, og titt og ofte sa vi at han måtte gå å hilse på mamma og pappa :) Et av de søteste øyeblikkene var da Bestas og Balder drakk vann sammen (nesten sammen; Balder sto og drakk av vannet til hestene og da kom Bestas bort og ville drikke - Balder "slapp" til Bestas "pappa" og da han var ferdig med å drikke drakk Balder litt til, men Bestas sto å hang over vannet.


Da vi dro på ridetur var det kun Zugo og Balder som fikk være med av arten; hund. Jeg var litt spent på hvordan Balder ville reagere når jeg satt på hesten. Det var 2 som red og en som gikk. Inger red først og da var det ikke noe problem. Jeg var litt på tuppa (igjen) da Balder gikk bak Bestas da han ikke alltid synes det er så kult å ha en kjøter i hælene, men Inger sa at Bestas tok det helt kuli (hun har peiling på hest) -så da slappet jeg av. Jeg sa til henne: "si fra hvis Bestas synes Balder e for nære" Hun: "slapp av!!" Da kunne Balder få vandre hvor han ville uten at jeg maste vettet av han...puh`. Jeg liker ikke å mase, men hvis alternativet er en hestehov (ikke blomsten, den hverken høres eller sparker bakut) i Balder`s skjøre og sarte kropp -og sjel... maser jeg meg gjerne blå!! Hadde jeg vært seriøst vært bekymra så hadde jeg tatt han i bånd....

skriver mer senere, skal på middag om 30 minutter så det er på tide å gå. Grunnen til at det er lagt ut er for at "bestemor" skal få se bilder av Balder og hestene















mandag 18. april 2011

Lek og moro




Her kommer et bilderas av "lekende barn" og voksne.....

Det lønner seg å være litt "føre vár" når 90 kilo skal buke deg som stativ for å få tak i pinnen
Zugo hopper iallefall etter pinnen
Hun bruker ikke mor som "støtte"


Han er ikke lett å holde opp

Jeg drar som søttan, mens han lunter etter. Jeg har ikke mye å stille opp med
der er de på høgget

litt utolmodig

haha, se på zugo

"KOM IGJEN"

moro å terge litt

men nå det vel på tide å hive pinnen snart??

en, to ohh TRE
Pinne i siktet


der var den 

Full fart


moro å "gå tog"

liten pust i bakken

søtnos...hun har satt opp "godt å bli klødd trynet"
godt med litt tantekos

Lille Silva har forresten blitt husvarm, ikke mer gjemsel nå. Hun er supersosial og veldig leken.... ei hærlig lita pusefrøken -som til tider kan bli litt plagsom når jeg sitter ved data`n eller skriver :)

"hva er det du spiser da Balder?"
Hun synes Balder er helt topp, men han er ikke så interessert i henne som hun kunne ønske. Hun digger å gnu seg rundt beina hans eller aller helst ansiktet, men jeg tror ikke han skjønner den type kosing.. han lar henne holde på litt så går han. 

De var så søte da jeg kom hjem fra jobb en dag.. Balder kom for å hilse og i hælene på han kom Silva og ville også si hei. Nei og nei, det varmet et lite mammahjerte :-)

I morgen reiser vi på påskeferie til Velkommen til galehuset sammen med Zugo & co. Da kommer vi mannsterke; Inger og jeg, Zugo og Balder og Mio og Silva... hehe, er ikke bare bare å dra på tur når man har stor familie. 

Gleder med masse :-)

Go`ungene

God påske !!!

lørdag 9. april 2011

Velkommen Silva


Velkommen du lille prinsesse, velkommen hjem til vår ringe bolig , velkommen til vår lille familie


Det var jo bare det jeg manglet... ei katt!!!?? Katt av alle ting, jeg er ikke noe kattemenneske - jeg kan ikke stort om katter.. men joda - katt ble det :)


Det var Inger som lurte meg, mamman til Zugo. Hun har ei vennine som hjelper dyrebskyttelsen og hun tar til seg dyr til de får et nytt hjem. Inger hadde vært på besøk til henne og forelsket seg i en av kattungene -og etterhvert bestemte seg for å ta han. Hun sa at de hadde den perfekte katta til Balder og meg også - og jeg lo og sa: "Ja det skull tatts æ ut" "æ ska da vel itj ha nå katt - hahaha"


Etter eller annet må ha skjedd siden den kommentaren!!? For nå er det katt i huset, merkelige greier.


Hun er helt skjønn, en fantasktisk liten skapning. Hun og broren Mio kom haikende med en slakterbil forrige torsdag kveld -Og siden har jeg nesten ikke sett henne.... men jeg tror og håper det går seg til


Inger forteller at Zugo og Mio ligger sammen i sofaen og han er så trygg og god. Hva gjør Balder og jeg... jo, vi leter etter katta - og katter vet å gjemme seg. De kommer til der det er fysisk umulig å komme til. De eneste livstegnene jeg fikk de første dagene var at matskåla var tom og hun hadde gjort sitt fornødende på doen sin. Det er jo bra; at hun spiser og tisser og bæsjer på kattedo`n (ressonerte jeg meg frem til). Jeg ville ikke stresse henne, hun måtte få komme i sitt eget tempo. Nå lyver jeg litt..  de første dagene hadde hun ikke funnet seg en bra gjemmeplass og bodde under spisebordet (hun turte ikke røre på seg stakkars) På fredagskvelden (dagen etter hun kom) så var jeg innom henne og koste litt, stakk bare hånda bort til henne - og hun koste gjerne. Utolmodig som jeg er så løftet jeg henne opp, hun protesterte litt, men roet seg ganske fort - og Balder fikk snuse på henne. Frem til da hadde hun selvsagt vært litt interessant, men etter litt snusing både her og der så roet interessen seg.


Dagen etter, lørdagen, hadde vi også en liten;" kommer og løfter opp - om du vil det eller ei" Og hun var sammen med oss ganske lenge. Søndagen lot jeg henne være i fred i håp om at hun dukket opp på egen hånd, men ingen katt var å skue. Slik har det humpet og gått til torsdags morran... da tror jeg at jeg sto opp litt før hun hadde tenkt og jeg fant henne, plukket henne opp og koste med henne. Hun var veeeldig kosesyk og jeg hadde vondt av henne da jeg gikk ut med Balder. Han måtte på tur for jeg skulle på jobb. Da vi kom hjem etter tur var hun borte igjen...


Hun var søkk borte.. På torsdag etter jobb leita jeg igjennom hele leiligheten, men ingen katt - jeg så henne først etter at Balder og jeg hadde lagt oss....



I går hadde jeg fått nok av "tullet". Jeg var bekymret for at jeg og Balder hadde skremt livet av katta siden hun ikke ville ha noe med oss å gjøre -og at hun levde, ung og livredd, i støvet et eller annet sted. Mio hadde jo blitt husvarm og ligger sammen Inger og Zugo i sofaen - mens Silva stakkars, som ble plassert hos Balder og meg  - er ikke varm i det hele tatt..ikke litt lunken engang.... sukk`


Før jeg forsetter så må jeg si at hun er vant til hunder, hun digger hunder og er oppvokst med hunder (lengre nede er det bilder av Silva og hunden hun er oppvokst med). Hun liker hunder bedre enn mennesker...har jeg hørt rykter om



Vel, jeg ytret min bekymring til Inger i går; "æ trur vi har ødelagt katta"

Men til min store overraskelse var Inger veldig fornøyd med fremgangen. Fornøyd?? De gangene jeg jeg har tatt på henne og kost med henne har vært på mine premisser. De gangene hun har vært "fremme" er fordi jeg fysisk har tatt henne frem


Jeg ble fortalt at hun var litt sky, men at hun var sååå sky ble jeg ikke fortalt. Jeg tror nok du lurte meg litt der Inger... du løy ikke, bare sa ikke alt ;)  -og det gjorde du med hensikt!! "Fy skam deg - di gamle heks" (hadde jeg vært ond så hadde jeg skrevet hvor gammel du er også)



Men uansett -i går var det nok! Jeg hadde funnet, det var noe som slo meg, hvor hun var (det er en annen historie... gidder ikke nå, da blir jeg aldrig ferdig med å skrive) og jeg plukket henne frem, rett og slett dro henne ut av den triste verden hun levde i så alene. Silva er nok ikke skapt for å leve i sin egen verden for hun elsker å bli klødd, hun elsker å være sammen med andre... men hun våger ikke å ta iniativet. Jeg har følt noen ganger da jeg har vært bort til henne, bare for å "slå av en prat" - så skriker hun: "ta meg med" når jeg går.  



Vi hadde en veldig fin kveld i går (alle bildene ble tatt da) -og vi har en veldig fin ettermiddag/kveld nå også. Silva har (etter jeg tvang henne frem) vært sammen med Balder og meg uten å rømme - og nå er hun faktisk litt plagsom... deilig plagsom og veeeldig sosial. 

Jeg gir meg nå, for Silva vil være sosial og tasser på tastaturet.. 

Nedenunder er det bilder av Silva, Mio og Kasko (kasko er en av hunden i huset) i sitt første hjem Velkommen til galehuset


Silva


Mio

Kasko, Silva og Mio

Til neste gang folkens..




Related Posts with Thumbnails